ANSVSA
337 Views
‼️ Dacă vom avea un control din partea Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pot fi verificate următoarele:
- autorizația sanitar-veterinară;
- cursuri de igienă pentru angajați;
- dispozitive de înregistrare a temperaturii la intervale regulate;
- dacă alimentele sunt păstrate în condiții de igienă și la temperatură corespunzătoare;
- dacă suprafețele sunt curățate și dezinfectate;
- dacă există toalete, vestiare și chiuvete cu apă caldă și rece, precum și ventilație mecanică sau naturală;
- etichetarea, marcarea corespunzătoare – termen de valabilitate;
- asigurarea trasabilității produselor (factură, aviz, certificat de calitate, declarație de conformitate, certificat de sănătate publică veterinară);
- alimentele să nu fie contaminate cu corpuri străine, vapori toxici sau chimicale nedorite;
- agregatele frigorifice să fie igienizate;
- echipamentele de manipulare a cărnii să fie igienizate, curățate și dezinfectate;
- să nu existe containere de gunoi în apropierea mărfii;
- produsele congelate să nu fie depozitate la temperatura de refrigerare;
- să nu fie depozitate produse ambalate împreună cu produse neambalate, în același spațiu;
- magazinul să fie întreținut, canalizarea să fie adecvată, iluminatul corespunzător și spații de depozitare adecvate;
- să nu existe animale sau dăunători;
- să existe contact cu o firmă de salubrizare pentru preluarea gunoaielor;
- dacă este efectuat controlul medical periodic al personalului;
👉 Ca operatori economici suntem răspunzători de siguranța alimentelor.
👉 Este necesar să selectăm atent și furnizorii parteneri care ne aduc marfa.
Aplicația Market Manager
Soluția smart pentru administrarea magazinului tău
Află cum poți muta tot procesul administrativ de pe hârtie într-o singură aplicație.
Descarcă aplicația
0 thoughts on “ANSVSA”